Eriks bog hent bog (PDF.EPUB.TXT)

Eriks bog hent (læs online) bog (PDF.EPUB.TXT.FB2.DOC.MP3) – hent lydbog

Eriks bog


Eriks bog


Lars Sund
Juledag 1991 ser oberst Erik Smeds i sit fjernsyn i Florida det sovjetiske flag blive halet ned i Kreml og hører til sin overraskelse ingen ringere end præsident Mikhail Gorbatjov opfordre ham til omsider at vende hjem efter næsten et halvt århundrede i USA.Obersten, en af den kolde krigs sidste soldater, følger opfordringen. Han stammer fra Siklax i Österbotten og blev tvunget til at forlade Finland efter sin deltagelse i efterretningsarbejde under Anden Verdenskrig. I USA bliver han først professionel soldat , senere rekrutteres han af CIA og engageres i hemmelige missioner af endnu mere omfattende art.Anden Verdenskrig er udgangspunktet for fortællingen om Erik og Margareta, busdronningen fra Siklax, og alle de andre i det store persongalleri.Fortælleren er mindst lige så egensindig som sine personer og blander sig ofte i handlingsforløbet. I centrum af den farverige roman står tre stærke kvinder: mormoderen Hanna med sin landhandel, moderen Ida, som må drive slægtsgården videre mens hendes mand og sønner forlader hende én efter én, og Margareta, jævnaldrende med Erik og den første kvinde i spidsen for egnens store busselskab i stedet for ægtemanden Charles, der vælger pladsen foran staffeliet frem for direktørposten.I “Eriks bog” skildres en dramatisk og for mange danskere ukendt periode i vores fælles nordiske fortid set gennem en finlandssvensk slægt på den finske vestkyst.Lars Sund er en sprogets mester og udstyret med et usædvanligt blik for barokke detaljer, der til tider – når man ser bort fra de lavere temperaturer og den fattigere nedbør på vores nordiske breddegrader – kan få læseren til at føle sig hensat til Marques´ hede og regnfulde Colombia.”Eriks bog” blev indstillet til Nordisk Råds litteraturpris i 2004. Den udkom første gang på dansk i 2006 og foreligger nu i en lettere revideret e-bogsudgave.Skrevet om “Eriks bog”:”De mange stemmer og den spidsfindige fortællerkonstruktion gør meget for fortælle- og læseglæden, men stærkest i romanens `episke realisme´ står det transnationale – gjort af mange historier, lykkelige, ulykkelige, verdenshistoriske og hverdagslige.”Marianne Ping Huang i InformationOm Lars Sund:Lars Sund er født i Jakobsstad i det finske Österbotten i 1953. Efter studier i svensk, engelsk og litteraturvidenskab ved Åbo Akademi flyttede han i begyndelsen af 1980´erne til Uppsala i Sverige, hvor han arbejdede som forfatter og journalist. Fik sit litterære gennembrud med romanen Colorado Avenue i 1991, første del af en trilogi om den lille fiktive by Siklax i det sydlige Österbotten. Siden 1999 har han været forfatter på fuld tid. Bor fortsat i Uppsala, men besøger jævnligt Österbotten for at vande sine rødder. Ud over “Eriks Bog” er “En lykkelig lille ø” også oversat til dansk.Citat fra bogen:”Med mennesket forholder det sig sådan at det fra fødslen er begavet med evnen til at skabe sit eget lys. Det lys har mange navne: Glæden, Lykken, Håbet, Kærligheden, Længslen og Frelsen er nogle af dem. Sin indre lampe har mennesket fået foræret til trøst og hjælp, på det at det skal have kraft til at leve i verden trods dets dødelighed.Ulykkeligvis er dette lys ganske ubestandigt. Så længe mennesket endnu er helt nyt på jorden, brænder dets flamme klar og smuk. Men livet opkræver snart sin skat af det: Bekymringer og modgang lægger sten på dets vej, det sættes til at bære sorger og ulykker på sin ryg, alle mulige skrøbeligheder nedbryder det, det daglige arbejde slider på det ligesom vognakslen slides af det drejende hjul. Når mennesket har levet et stykke tid, holder dets indre lys normalt op med at skinne; de fleste af os bliver kolde som et ubenyttet komfur der er fyldt med grå aske. Men det betyder ikke at gløden slukkes helt. Undertiden hænder det at et menneske uventet lyser op midt i hverdagens ensformighed.”


HENT BOG (pdf.epub.txt.fb2.doc):

 • Eriks bog.pdf
 • Eriks bog.epub
 • Eriks bog.txt
 • Eriks bog.fb2
 • Eriks bog.doc

 • LæS ONLINE BOG:

 • Eriks bog

 • HENT LYDBOG (MP3):

 • Eriks bog.mp3


 • Pris Bøger:


  Eriks bog.PDF – (E-bog – kr. 0.00);

  Eriks bog.FB2 – (E-bog – kr. 0.00);

  Eriks bog.EPUB – (E-bog – kr. 0.00);

  Eriks bog.DOC – (E-bog – kr. 0.00);

  Eriks bog.TXT – (E-bog – kr. 0.00);


  Pris Lydbøger:


  Eriks bog.MP3 – (E-bog – kr. 0.00).


  Downloade Bogen Eriks bog Gratis

  Bogen af Lars Sund

 • Eriks bog

 • Eriks bog

  TAGS:

  Hent Eriks bog pdf e-bog;

  Eriks bog Hent pdf;

  Hent e-bog Eriks bog;

  Bog pdf Eriks bog;

  Eriks bog Hent e-bogen;

  Hent Eriks bog txt e-bog;

  Hent e-bogen På danskEriks bog;

  Hent pdf e-bogen På dansk Eriks bog;

  Hent ePUB e-bog Eriks bog;

  Eriks bog Hent MOBI e-bog;

  Hent ePUB Bog Eriks bog;

  Hent DOC Bog Eriks bog;

  Eriks bog ePUB e-bog;

  DOCX e-bog Eriks bog;

  Hent mobi e-bog Eriks bog;

  Læs online Eriks bog;

  Hent Eriks bog doc e-bog;

  Læs online e-bog Eriks bog;

  Eriks bog Læs online Bog;

  Eriks bog Læs online e-bog På dansk;

  Læs online En Çok Satan Bog Eriks bog;

  Læs online Bog På danskEriks bog;

  Hent Eriks bog fb2 e-bog;

  Eriks bog af Lars Sund;

  Lars Sund pdf;

  Eriks bog af Lars Sund txt;

  Eriks bog af Lars Sund epub;

  Eriks bog af Lars Sund fb2;

  Eriks bog af Lars Sund mobi;

  Eriks bog af Lars Sund mp3;

  Eriks bog af Lars Sund Læs online;

  Lars Sund Læs online e-bog;

  Lars Sund Læs online Bog;

  Eriks bog læses Bog;

  Hent Eriks bog læses Bog;

  Eriks bog læses online bog mp3;

  Eriks bog læses online bog

  Skriv et svar